Een alternatieve sportschool, waarbij je sport en tevens een goed doel steunt

Fitnessclub
van het 
Jaar 
2014-2015
Gouda

Joost Walraven 
Eigenaar Victory Sports Nederland en oprichter Victory Foundation

Wat is mijn visie?


Ik geloof dat ieder mens uniek is en beschikt over een eigen innerlijke wijsheid en kracht.


Ik geloof dat de mens door het leven heen deze innerlijke wijsheid en kracht kan aanspreken. Zodat het voor jezelf invulling, maar ook voor anderen in deze maatschappij een aanvulling is aan een betekenis  - liefdevol leven kan zijn.


Overtuigingen, gebeurtenissen, handicap en onzekerheden kunnen ervoor zorgen dat er mechanisme en aanpassingen in de ware persoon ontstaan, die beperkend werken en ervoor kunnen zorgen dat je niet meer in contact bent met jouw innerlijke wijsheid en kracht en niet met jezelf.


Ik geloof dat sport (het werken met en aan je eigen lichaam) een positieve bijdrage levert aan de innerlijke groei, zelfredzaamheid en de algehele gezondheid en daarmee de (re-)integratie in de samenleving wordt bevorderd.


Ik geloof in een No-nonsens aanpak zonder institutionele waanzin, bureaucratie of mooimakerij.


Wat is mijn missie?


Mijn missie is mensen te helpen met hun eigen innerlijke wijsheid en kracht te (her)ontdekken, zodat zij vanuit deze kracht weer kunnen bouwen aan hun bestaan. Dit doe ik onder andere middels sport. 


Sport is zo'n mooi middel om tot je ware kern te komen en het verbind de fysieke en mentale elementen van de mens.


Ook kan je met sport persoonlijk gedrag aflezen en ombuigen. Immers, hoe je sport ben je zelf.


Een van de basisbehoefte van mensen is om zich welkom te voelen, bij anderen te horen en vanzelfsprekend een eigen plek in te nemen. Binnen mijn trainingscentrum geef ik je die plek. 


Mijn lijfspreuk : Enjoy your own Victory staat voor je eigen kracht en geloof in jezelf, maar ook voor de overwinning die JIJ kan behalen door een ander te helpen.


Mijn persoonlijke hoofddoelen in het leven zijn:


Een beter mens te worden door: persoonlijke bewustwording, ontplooiing en zelfverwezenlijking –           leidend tot zelfkennis, gevoel voor maat en matiging, broederlijke opstelling en verdraagzaamheid,       en besef van persoonlijke verantwoordelijkheid.


Een bijdragen te leveren aan een betere wereld  door actieve participatie in de samenleving, in het       belang van de medemens.


Ik sta vóór individuele vrijheden en mensenrechten.


Ik sta voor de gelijkwaardigheid van mensen, ongeacht  achtergrond, persoonlijke aard en   overtuiging.


Ik zoek naar wat mensen verbindt en tracht weg te nemen wat hen verdeelt.


Ik steun  anderen mensen  waar het nodig is en mogelijk is.